0_0_0_0_396_297_csupload_21443748.jpg
spiritual_self_development_image.jpg
vrienden basiliek meerssen - basiliek in vogelvlucht.jpg

Hawaïaanse bodywork


Wanneer het lichaam haar heelheid herinnert, zal de geest volgen.

SCROLL DOWN

Hawaïaanse bodywork


Wanneer het lichaam haar heelheid herinnert, zal de geest volgen.

Hawaïaanse Bodywork

 

Ben jij klaar voor verandering?

 

Hawaïaanse bodywork, ook wel bekend als Temple Style Lomi Lomi of Kahuna bodywork is een vorm van massage dat zijn oorsprong heeft in de cultuur, helende kunsten en spirituele traditie van het oude Polynesië. Het werd ontwikkeld door één van de laatste grote Hawaïaanse Kahuna; Abraham Kawai'i wiens leer gericht is op de manifestatie van het zelf, zelf-empowerment en het brengen van degenen die het willen naar een plaats van vrijheid, waardigheid en vreugde.

               Kahuna Abraham Kawai'i

              Kahuna Abraham Kawai'i

Hawaïaanse bodywork heeft als centrale thema de overtuiging dat alle kennis al in het lichaam aanwezig is en derhalve het vermogen om het zelf genezende / zelf harmoniserende kracht te stimuleren. Hawaïaanse bodywork ondersteunt mensen die stressvolle situaties, uitdagingen, veranderingen of traumatische ervaringen meemaken zoals een echtscheiding, het verlies van een geliefde, het getuige zijn van een ramp of oorlog.  Het kan je ook helpen gevoelens van aarzeling, twijfel en onveiligheid of het gevoel vast te lopen bij het aankomen van grote kruispunten in je leven te transformeren en verhelderen.

We zijn voortdurend in de overgang tussen wat was en wat zal zijn. Deze overgangen kunnen plotseling, onverwacht en traumatiserend zijn en kunnen verwarring veroorzaken. Dit zijn perioden waarin wij ondersteuning nodig kunnen hebben om deze veranderingen soepel te laten verlopen met minimale schadelijke effecten voor onszelf.

 

        Flying Dance Meditation              Motion, Rhythm, Flow

        Flying Dance Meditation

          Motion, Rhythm, Flow

Hawaïaanse bodywork activeert via het lichaam een psycho-spirituele transformatie proces. Door de drukke geest te omzeilen en verbinding te maken met jouw innerlijke wijsheid op energetische en cellulair niveau, bemoedigt dit werk jouw ware zelf naar voren te komen en in je kracht te staan.

Massage is een van de oudste en meeste krachtige vormen van heling. Lomi Lomi is een van de meest ingrijpende vormen van massage

Beperkende patronen, gedrag, emoties, overtuigingen en trauma uit het verleden wonen niet alleen in je geest maar worden ook opgeslagen als herinneringen in de cellen van je lichaam. Deze negatieve cellulaire herinneringen kunnen je energiestroom stagneren waardoor er spanningen en ziektes op fysiek en mentale niveau gecreëerd worden. Ze kunnen op allerlei gebieden in je leven negatieve invloed hebben b.v. op je vermogen gelukkig te zijn en weelde te ervaren. Door het onderdrukken van je creativiteit en gevoel van eigenwaarde kunnen ze invloed hebben op je vermogen om je doelen, ambities en je ware potentie te bereiken. Ze kunnen ook negatieve impact hebben op je vermogen intimiteit te ervaren of meer verbonden, toegankelijk en beschikbaar in uw relaties te zijn.

Het effect van deze bodywork wordt bereikt niet alleen door middel van de fysische technieken die op het lichaam worden toegepast maar ook, onder andere, door het vermogen van de bodyworker om in verbinding met je te komen, om een niet veroordelend houding te hebben en onvoorwaardelijke liefdevolle energie naar je te richten. 

 

Het toepassen van ritmische massage bewegingen brengt je hele wezen in beweging en nodigt je uit om alle mentale en lichamelijke spanningen over te geven aan de kracht van de dans dat de bodyworker, in combinatie met Ha (bewuste ademhaling), Mana (Spirituele energie), en Pule (gebed), uitvoert. Ruimte wordt gecreëerd voor het loslaten van overtuigingen en herinneringen die je saboteren. Je wordt naar het hier en nu gebracht waar het transformatie proces begint.

 

Het lichaam, de geest en emoties zijn een weerspiegeling van elkaar. Vele spanningen in het lichaam zijn nauw verbonden met mentale en emotionele gewoontepatronen. Het erkennen, activeren en kalmeren van het lichaam met lang, warm, liefdevol massage slagen heeft ook invloed op de andere niet-fysieke onderdelen van het zijn die ook naar liefde, harmonie, evenwicht en vrede verlangen.

Ik geloof dat bodywork, toegepast met Aloha en compassie, het lichaam in staat stelt om zijn eigen heelheid en heiligheid te herinneren en om een eigen krachtig heiling te creëren van alle vormen van trauma, misbruik, zelf sabotage en disbalans. (1)

We hebben allemaal gezonde, oprechte en liefdevolle aanraking nodig, want zonder dit, dwalen wij verder en verder weg van onze ware aard af. Liefdevolle aanraking heeft de capaciteit om de aangeboren wijsheid dat binnenin jezelf aanwezig is te openbaren en je te laten herinneren wie je bent.

Het lichaam is als een geschiedenisboek van je leven. Binnen dit boek, staat niet alleen jouw verhaal, maar ook de verhalen van je voorouders in de tekst van je DNA ingebed. Met elke lange repetitieve slag van de Hawaïaanse bodywork wordt een pagina als het waar omgedraaid, op zoek naar die ene alinea, zin of woord dat een verhelderende antwoord kan geven over wat je belemmert om te zijn wie je werkelijk bent en om een meer vervuld leven te leiden.

Mijn praktijk biedt een veilig omgeving waarin je kunt vertrouwen, los laten, toelaten en ontvangen.

Mijn praktijk biedt een veilig omgeving waarin je kunt vertrouwen, los laten, toelaten en ontvangen.

Hawaïaanse bodywork is een huid op huid, hart tot hart, adem tot adem, geest tot geest uitwisseling van informatie die niet door het verstand hoeft begrepen te worden, maar wordt waargenomen en erkend door de ziel.

Hawaïaanse bodywork is meer dan een massage, het is niet alleen een fysieke behandeling, het omvat het geheel van wie je bent.

Hawaïaanse bodywork is voor diegenen die innerlijke rust en vertrouwen zoeken terwijl ze een stap naar voren neemt naar een nieuwe fase van het leven en voor diegenen die ervaringen van trauma en misbruik willen transformeren tot helende acceptatie.

Hawaïaanse bodywork heeft me geleerd de menselijke tempel te eren, om haar totaliteit met liefde, mededogen en verering aan te raken. Ik omhels al mijn cliënten met oordeelloze acceptatie en met de  Aloha spirit!

(1) Hoewel deze vorm van de lichaamswerk zeer nuttig kan zijn voor mensen met een posttraumatische stress-stoornis, (PTSS) door hun trauma geschiedenis heen werken met een ervaren psycholoog of psychotherapeut is van vitaal belang.

Ontwaak innerlijke geest, stijg tot aan de oppervlakte, laat het geheel van wie ik ben gezien worden. Verbrand alle gedachten die me nooit gediend hebben, wend tot as dat wat ik niet ben en smelt het pantser dat mijn expansie en expressie verhindert. Laat de biljoen cellen van mijn innerlijke kosmos, ooit verduisterd door pijnlijke herinneringen, weerspiegel opnieuw de biljoen heldere sterren van mijn buiten kosmos. Laat mij stijgen met rook en vlam boven de frustraties van zelf twijfel, pijn en angst. Laat mij met de lava meestromen door de barrières heen die mij terughouden. Laat mij vliegen op de adem van de universele wind naar de plaats dat ik herken als mij.

Simon Dixon.

Duo Massage


Duo Massage


 
 
Alleen is ook maar alleen

Is er iemand met wie je een betere verbinding wilt hebben? Met wie je een uurtje of twee door wilt brengen, verwijderd van de dagelijkse drukte en stressen die u beiden irriteren of jullie de tijd niet gunnen om de affectie dat jullie voor elkaar voelen te tonen?

Misschien wil je gewoon wat 'onze tijd' samen, om verwent te worden en niet te hoeven denken over gisteren of morgen maar gewoon in het tegenwoordige moment te zijn.

In mijn praktijk is het mogelijk om tegelijkertijd, samen met je partner, een vriend, je ouders of andere geliefde, in dezelfde kamer te worden behandeld door twee massage therapeuten. Mijn collega en ik verheugen ons om jullie  een diep ontspannende heilzaam massage te mogen geven. 

Een duo-massage is een gedeelde moment van ontspanning die je vermogen om met elkaar te verbinden aanmoedigt en je gevoelens van affectie naar elkaar toe te verhogen door het stimuleren van bepaalde hormonen in je lichaam die er voor zorgt dat je stress niveau daalt en dat gevoelens van affectie naar boven komen.

Onze duo massage is ook uitstekend als een cadeau idee. Bijvoorbeeld voor dat echtpaar die al alles heeft. Misschien voor die persoon die je zoveel geholpen heeft toen jij ziek was of hulp nodig had. Misschien ken je een stel die het zwaar te verduren hebben en zou een paar uurtjes voor zichzelf kunnen gebruiken om samen in een helende omgeving zich weer op te laden.

Partners, vrienden of familieleden die iets te vieren hebben, mogen ook bij ons terecht om een speciale dag nog bijzondere te maken door een warme, rustgevende, verbindende behandeling in een aangename sfeer samen mee te maken.

Samen met mijn massage collega Judith Kroon nodigen wij jullie uit om een liefdevolle tijd samen door te brengen in mijn praktijk voor transformationeel lichaamswerk.

 
 

Key Point Therapy


Naar de oorzaak van pijn.

Key Point Therapy


Naar de oorzaak van pijn.

KEY POINT THERAPY

Heeft u regelmatig pijn en vindt u geen doeltreffend behandeling? Ervaar zelf wat Key Point Therapy voor u kan betekenen.  Key Point Therapy maakt gebruik van oude Chinese technieken die pijn direct aanpakken. Het kan toegepast worden bij: Rugpijn, nekpijn, pijn in het gezicht, acute tinnitus, carpaletunnelsyndroom, tennis elleboog, frozen shoulder, spierkrampen, heiligbeen pijn, hoofdpijn en migraine, duizeligheid en pijn aan de voeten en handen etc.

 

 

                      Posterior pijn gebieden.

 

 

                         Anterior pijn gebieden.


Key Point Therapy is de manipulatie van specifieke punten gelegen in bepaalde gebieden van het lichaam die de oorzaak zijn van pijn, ongemak of ziekte elders in het lichaam.
Key Points zijn niet triggerpoints en zijn niet acupunctuurpunten die langs de meridianen gelegen zijn.  Key Points zijn wat in de Chinese geneeskunde bekend zijn als Ah shi ("Oh ja") Punten die bij aanraking gevoelig zijn. Key Points zijn een dynamisch systeem van punten dat wanneer gemanipuleerd door specifieke technieken, de stroom van vitale energie (Qi) door pijnlijke of disfunctionele gebieden van het lichaam verhoogd . Dit zijn gebieden die lijden aan stagnerende energie of energie insufficiëntie.

Er zijn veel Ah shi punten over geheel het lichaam die gebruikelijk geen specifieke locatie hebben. Key Point Therapy zoals die ontwikkeld is door TCM arts en acupuncturist dr. Ya Qian is een systeem gebruikmakend van bepaalde Ah shi punten die wel een specifieke anatomische locatie hebben.  Door specifiek technieken toe te passen worden deze punten gestimuleerd, wat een zeer gunstige effect op het lichaam kan hebben.

In de meeste gevallen is de oorzaak van de door de cliënt aangegeven pijn of ongemak niet gelegen op de plaats waar de cliënt aanwijst maar is elders gelegen, langs een bepaalde traject dat de Key Point (oorzaak) en de klacht van de cliënt (Symptoom) verbind. Key Point Therapy kan alleen of in combinatie met andere therapieën worden toegepast, b.v. in combinatie met acupunctuur, moxibustion en/of massage. Tijden de behandeling gebruik ik moxibustion en massage.
Pijn en ongemak die u een paar maanden of zelfs al jaren heeft, die niet continue aanwezig is maar komt en gaat zoals rug en schouderpijn, hoofdpijn en migraine zijn de soort klachten die met Key Point Therapy het meest succesvol kunnen worden behandelt. Letsel/blessuren die een duidelijke oorzaak hebben en zijn onlangs opgelopen zijn minder gemakkelijker te behandelen met Key Point therapy maar kunnen in hun genezingsproces wel worden ondersteund.

 

 

MOXIBUSTION
Moxibustion of moxa is een zeer oude vorm van warmte therapie dat in de koudere regionen van China ontstaan is. Moxa maakt gebruik van de gemalen bladeren van de medicinale plant Bijvoet (Artemisia vulgaris). De bladeren worden vele jaren gedroogd en vervolgens gemalen en gerold tot staafjes of wordt tot kleine kegels gemaakt en gebrand op o.a. een dun plak gember dat op de huid ligt. Tijdens Moxa behandeling wordt de smeulende Moxa stok een paar centimeter boven het ah shi punt gehouden. De therapeut zal de warmte-niveau steeds controleren en in samenwerking met de patiënt een juiste niveau van warmte toedienen dat comfortabel en veilig is.

 


Brandende Moxa heeft een uitgesproken geur die veel mensen zeer ontspannend vinden. De etherische oliën in Bijvoet heeft een significant effect en fungeert als een vorm van aromatherapie of medicinale wierook.
Moxa heeft in het algemeen min of meer dezelfde werkzaamheid als acupunctuur. Het verhoogt de productie van witte bloedcellen, het aantal witte bloedcellen begint onmiddellijk na een directe Moxibustie behandeling te verhogen. Moxa verhoogt ook de productie van rode bloedcellen en hemoglobine.


Het doel van moxibustion, zoals bij alle vormen van traditionele Chinese geneeskunde, is om de natuurlijk beweging van Qi te bevorderen en daardoor het onderhouden van de algemene gezondheid.

 

Raindrop Techniek


Tot rust komen door de geur van geneeskrachtige planten en gemasseerd worden door zorgzame handen, is als gewiegd te zijn in de armen van moeder natuur in haar meest geurende tuin.

Simon Dixon.

Raindrop Techniek


Tot rust komen door de geur van geneeskrachtige planten en gemasseerd worden door zorgzame handen, is als gewiegd te zijn in de armen van moeder natuur in haar meest geurende tuin.

Simon Dixon.

Raindrop therapy

Kom en ervaar een diepe ontspanning van lichaam en geest terwijl je gemasseert wordt en de geuren van natuur pure helende etherische oliën tot je neemt.

Het druppellen van etherische olie van een afstand van ongeveer 15 c.m op de huid zodat deze door het magnetische energie-veld van het lichaam passeert. Het druppellen van de olie op deze wijze is waar de naam Raindrop afkomstig is.

De Raindrop Techniek is een bijzonder en effectieve manier van het toepassen van etherishe oliën. De Raindrop Techniek gebruikt zeven individuele etherische oliën en twee samengestelde etherische oliën van de hoogste kwaliteit.
Door specifieke applicatie van deze oliën op nek, rug, benen en voeten, worden de oliën snel in het lichaam opgenomen en brengen ze verlichting bij ongemak dat veroorzaakt word door structurele en elektrische disbalans in het lichaam en in het bijzonder de ruggengraat. 

Omdat deze oliën 100% puur zijn en onvervalste, worden ze snel in het bloedbaan en brein opgenomen. Afvalstoffen kunnen worden losgelaten en balans in je energieveld worden hersteld en de geest tot rust gebracht.

Vele therapeuten, artsen en andere medische professionelen over de hele wereld hebben de kalmerende, energie gevende en balancerende werking van deze etherische oliën ontdekt en wanneer deze oliën in combinatie met de Vita Flex techniek en massage worden gebruikt is de werking nog doeltreffende.

 

De Raindrop Techniek is in de tachtiger jaren oorspronkelijk ontwikkeld voor de behandeling van rug problematiek maar sindsdien heeft het zijn waarde laten blijken voor een scala van fysieke, mentale en emotionele uitdagingen.
Geïnspireerd door een eeuwenoude Lakota indianen helingsmethode en door gebruik te maken van een 5000 jaar oud vorm van Tibetaanse reflexologie, (Vita Flex) ontwikkelde Naturopaat Gary Young in combinatie met het gebruik van pure etherische oliën de Raindrop Techniek.

 

 

0_0_0_0_396_297_csupload_21443748.jpg

Wie ben ik


Wie ben ik


Simon Dixon (London 1965) 

Ik heb in de afgelopen 20 jaar verschillende vormen van massage en alternatieve geneeswijzen gestudeerd. Vanaf zeer jonge leeftijd (Zeven jaar oud) was ik al in het menselijk lichaam geïnteresseerd; hoe de botten en spieren in elkaar zaten en hoe het lichaam functioneert. Vanaf mijn tiener jaren wou ik leren hoe ik mensen op een manier kon aanraken waardoor ze van hun pijn verlost konden worden.


Tijdens mijn middelbare school tijd begon ik aan mijn carrière als amateur boxer en werd School's amature boxing asssociation champion van Engeland in 1980. Op 18-jarige leeftijd ruilde ik mijn bokshandschoenen in voor de latex handschoenen van de operatiekamer tijdens mijn opleiding tot anesthesiemedewerker in St. Thomas's ziekenhuis in Londen. Daar was vruchtbare grond om mijn interesse voor het menselijk lichaam verder te ontwikkelen en deel uit te maken van een medisch team dat gericht is op het herstellen van de gezondheid en functioneren van de mens.  Na vijf jaar in Londen gewerkt te hebben verhuisde ik naar Nederland waar ik mijn loopbaan als anesthesiemedewerker tot op heden voortzet.

Naast mijn werk in het ziekenhuis heb ik over de jaren heen verschillende massage opleidingen en de opleiding tot gezondheidstherapeut gevolgd. Naast mijn eerste massage diploma in 1993 (sport massage) heb ik me telkens meer verdiept in verschillende massage technieken zoals Trigger Point, Deep tissue (Brandon Raynor techniek),  Body Sculpturing massage,  Hawaiian Bodywork, (ook bekend als Tempel style lomi lomi of Kahuna bodywork) Raindrop Techniek, Aunty Maille lomi lomi en Key Point Therapy. 

Iedere vorm van massage heeft mijn inzicht in het fysieke, emotionele en spirituele lichaam verder verdiept. Maar geen daarvan heeft mij zo geraakt en bijgedragen tot mijn spirituele evolutie als de Hawaiian bodywork.
Een andere methode die ik met veel plezier en passie uitoefen is de Raindrop Techniek waarbij het mij telkens opnieuw fascineert hoe doeltreffend de geneeskrachtige werking van etherische olien zijn.
De Key Point therapie geeft mij telkens een diepere inzicht in hoe het lichaam pijn ontwikkeld en hoe doelgericht de oorzaak van de pijn op te lossen.  
Deze drie therapieën kunnen ons op cellulair en energetische niveau transformeren zodat wij fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel weer in balans kunnen komen. 

In 2016 ben ik aan een spannende nieuwe reis begonnen als student van de acupunctuur. Ik kijk er naar uit om wat ik in de komende maanden en jaren leer in de praktijk te brengen.

 

spiritual_self_development_image.jpg

Testimonium


Testimonium


 

 

Hallo simon,

Ik realiseerde me ineens hoe bijzonder het is dat ik zomaar bij je terecht kon en hoe ontzettend integer je hiermee omging. Bedankt voor de zeer mooie liefdevolle massage. 
Mijn man en ik zijn erg bezig met een spirituele tocht. Beiden op een eigen manier. Ik heb bewondering voor hoe jij dit beschrijft en anderen laat ervaren. Ik vind het ontzettend bijzonder hoe je dit doet. Mensen uit je eigen dorp die zo inspirerend bezig zijn kom je niet vaak tegen. Ik geloof erin dat ontmoetingen geen toeval zijn. 

Bedankt,

Nadja.

 

 

Beste Simon,

Aloha, bedankt voor de geweldige massage gisteren. ik genieten er nog van! Mijn lichaam laat zich op een unieke manier ontspannen zodat ik mijn ware innerlijke wezen kan herinneren; puur, vriendelijk en sterk.

Bedankt voor wie je bent.

Met geloof, 

Chantal.

 

 

Simon,

Langs deze weg wil ik je nogmaals hartelijk bedanken voor de bijzondere massage die ik bij jou heb mogen ervaren. Ik voel mij nog erg ontspannen, lekker los langs en tussen mijn schouderbladen (die toch gevoeliger waren dan ik dacht) en over mijn hele lijf. Ook mijn onderrug voelt goed aan. Jouw compassie en liefde die je in al je bewegingen legde, voelde ik goed en ik kon merken dat je de massage met plezier gaf en in een bepaalde sfeer verkeerde. Ik voelde mij gelijk veilig en vertrouwd met jou omgeving. De rituelen en chanten waarmee de massage vergezeld werden, voelden fijn en het maakt mij niets uit dat ik de Hawaïaanse worden niet kon verstaan, de intentie waarmee......is genoeg. De Hawaïaanse muziek gevolgd door Engelstalige muziek vond ik ook erg prettig en de afwisseling Hawaïaanse en Engelstalig was juist erg fijn, de nummers erg mooi. Ook wil ik je complimenteren (last but not least) voor de discretie die je vóór, tijdens en na de massage in acht genomen hebt. Erg Fijn. Simon, dank je wel voor deze bijzondere ervaring.

Warme hartegroet, Lilian.

 

 

Simon,

Ik wil je bedanken,voor de intense massage die mij weer terug bracht bij mezelf. Zonder spanning en pijn. Alsof ik een weldadige duik in zee had ondergaan. Door je ritmische bewegingen golfden er (uiteindelijk) weer nieuwe, frisse energie door mijn lichaam. In het begin dacht ik dat er niet veel zou gebeuren omdat je het (achteraf gezien) langzaam opbouwde maar door je constante ritmische bewegingen ging je massage dieper en merkte ik, gaande weg, dat de gewaarwording van mijn eigen blokkades duidelijker werden, alsof je een inkijk in mijn eigen lichaam bewerkstelligde. Daardoor werd ik mij beter bewust van wat fout kan gaan met verkeerde houding of het geleidelijk vast gaan zitten van spanning. Een bewustwording dus eigenlijk. 

Je integriteit werkte geruststellend waardoor ik mij volledig kon ontspannen. Ook de begeleidende rustgevende muziek werkte mee.Toen ik terug thuis was, en de dagen erna merkte ik een frisse nieuwe, zelfs schone energie nog door mij heen stromen.Wanneer ik mij weer in een bocht heb gewrongen weet ik waar ik naar toe kan....(Moeilijk om gewoontes te veranderen....) Dank je nogmaals.

Met lieve groet, Charlotte.

 

 

Dear Simon,

Je liefdevolle massage was meer dan goed, het was God!

Anette.

 

 

Hi lieve Simon, Ik heb erg nagenoten van de massage, het is ook bijzonder die Lomi lomi en je bent zo talentvol en toegewijd, heel bijzonder. Ik lag straks effe op bed en toen kwam ik ineens terug in de energie van de massage. Dat was ook speciaal. Alsof mijn lichaam het zich weer herinnerde...

Veel liefs en tot gauw,

Jolène.

 

vrienden basiliek meerssen - basiliek in vogelvlucht.jpg

Contact


Meerssen

 

Contact


Meerssen

 

Naam *
Naam

GANSBAAN 51

6231LN

MEERSSEN

Tel: (0031) 06-28539713